The old boys’ network

dinsdag 17 jan 2017

Ik wil het hebben over een nadeel van het old boys’ network voor stichtingen. De meeste stichtingen worden opgericht om de wereld een beetje beter en mooier te maken. Ze draaien veelal op vrijwilligers, een aantal professionals en een (vrijwillig) bestuur.

 Ik wil het hebben over een nadeel van het old boys’ network voor stichtingen. Bij dat laatste kan het soms misgaan. Maak je geen zorgen! Dit is geen feministische klaagzang die de strekking heeft dat vrouwen niet genoeg kansen krijgen.

Voor het besturen van een stichting heb je een aantal dingen nodig, zoals: een goed netwerk, bestuurlijke ervaring en vrije tijd. Dus wat doe je als stichting, met een beperkt budget voor het werving van een nieuw bestuurderslid? Je kijkt rond in je eigen netwerk. Dat is heel logisch, toch? Maar als de bestuurders allemaal heren op leeftijd zijn, soms de 80 jaar ruim gepasseerd, dan bestaat dat netwerk meestal niet uit enthousiaste 30-ers en 40-ers.

Daarnaast is het nog maar de vraag of deze jongeren beschikken over enige bestuurlijke ervaring, een netwerk en voldoende tijd hebben. Er zijn tenslotte vaak ook opgroeiende kinderen, studies naast het werk, sport en een huis dat betaald moet worden.

Dus wil je als stichting een breed bestuur dan zul je een mee moeten gaan met de tijd. Plaats die advertentie of oproep niet meer in de lokale krant en kijk eens buiten je eigen netwerk! Gebruik social media of de contacten van je medewerkers en vrijwilligers. Er zijn genoeg jongeren die graag wat nuttigs willen doen naast hun werk, ze zullen wellicht (nog) niet de ervaring hebben die altijd nodig lijkt, maar door o.a. hun gebruik van social media hebben zij wel een heel groot netwerk waar de stichting ook weer baat bij kan hebben.

En zo heeft iedereen er profijt van als het old boys’ network een beetje wordt doorbroken.

Vera Bik

Relatiemanager Audit

v.bik@syncount.nl