Publicatieplicht jaarcijfers anbi vóór 1 juli

vrijdag 22 juni 2018

Een anbi is een Algemeen Nut Beogende Instelling die een aantal fiscale voordelen geniet. Daar zitten wel voorwaarden aan vast. Eén ervan is de publicatie van jaarcijfers.

Lees meer
 

Salaris dga? Zorg voor een goede onderbouwing!

donderdag 21 juni 2018

Bent u directeurgrootaandeelhouder (dga) en hebt u dus een aanmerkelijk belang hebt in uw bedrijf? Dan geldt voor u de gebruikelijkloonregeling. Zorg daarbij voor een goede onderbouwing van het gebruikelijk loon,zodat u geen correcties van de Belastingdienst krijgt

Lees meer
 

Water of ijs op kosten van de zaak?

woensdag 20 juni 2018

De mussen ‘vallen’ met de hitte van het dak, maar als goed werkgever wilt u dat uw personeel zo weinig mogelijk last heeft van de hoge temperaturen. De airco staat natuurlijk aan, maar zijn er ook andere slimme tips of mogelijkheden binnen de werkkostenregeling?

Lees meer
 

Belasting bij overdracht aandelen onroerendgoed-bv?

dinsdag 19 juni 2018

Bij overdracht van onroerend goed dat tot een onderneming behoort, hoeft onder voorwaarden geen overdrachtsbelasting te worden betaald. Geldt dat ook als het geen onroerend goed betreft, maar aandelen in een bv die onroerend goed exploiteert?

Lees meer
 

Zonnepanelen verhogen WOZ-waarde

maandag 18 juni 2018

Als u zonnepanelen op uw pand plaatst, verhoogt dit de WOZ-waarde. Dit blijkt uit een recente uitspraak van het gerechtshof. Van belang was dat ze 'duurzaam', dus voor onbepaalde tijd, geïnstalleerd waren.

Lees meer
 

Lijfrente verlaagt belasting stakingswinst

zaterdag 16 juni 2018

Staakt u uw onderneming, dan maakt u mogelijk stakingswinst. U kunt belastingheffing over die winst uitstellen door het kopen van een lijfrente. Houd er wel rekening mee dat u zich strikt houdt aan de voorwaarden.

Lees meer
 

Ben je wel of niet aan het werk voor een ander?

vrijdag 15 juni 2018

Als je wilt spreken van een ‘arbeidsrelatie’ is het voor de fiscus in het kort gezegd vereist dat er persoonlijk arbeid wordt verricht waarvoor betaald wordt. En er is sprake van een gezagsverhouding.

Lees meer
 

Geen btw bij overdracht onderneming

donderdag 14 juni 2018

Bij de overdracht van een onderneming, waaronder bijvoorbeeld bedrijfsvoorraad en inventaris, hoeft er geen btw aan de overnemer te worden berekend.

Lees meer
 

Wetgeving franchising, wat en waarom?

woensdag 13 juni 2018

Het kabinet wil de positie van franchisenemers verbeteren. In het Regeerakkoord is daartoe wetgeving aangekondigd. Onlangs is duidelijk geworden hoe dit eruit komt te zien.

Lees meer
 

Dga krijgt geen overgangsregeling vennootschapsbelasting

dinsdag 12 juni 2018

Er komt geen overgangsregeling voor het tarief in box 2. Dit heeft staatssecretaris Snel bekend gemaakt. Dga's betalen daardoor vanaf 2020 fors meer belasting over opgepotte winst.

Lees meer
 

Bereken btw op voorraad dieren en agro-producten

maandag 11 juni 2018

Op 1 januari 2018 is de zogenaamde landbouwregeling afgeschaft. Agrariërs die de regeling gebruikten, konden geen btw aftrekken.

Lees meer
 

Toch een datalek! Wat nu?

zaterdag 09 juni 2018

De AVG, die op 25 mei is ingegaan, schrijft voor dat uw organisatie bepaalde inbreuken in verband met de verwerking van persoonsgegevens, zogenaamde datalekken, moet melden bij de Autoriteit Persoonsgegevens (AP). Wat betekent dit voor uw bedrijf?

Lees meer
 

Advieswijzer Ontslagrecht 2018

vrijdag 08 juni 2018

In deze advieswijzer geven we u een update van wijzigingen op het gebied van het ontslagrecht, evenals inzicht in de wijzigingen die het kabinet van plan is te gaan doorvoeren per 1 januari 2020.

Lees meer
 

Hypotheek in 40 jaar aflossen?

donderdag 07 juni 2018

De meeste mensen lossen hun hypotheek in 30 jaar af. Maar er zijn nieuwe producten op de markt, waarbij deze termijn verlengd is naar 40 jaar. Wat zijn daarvan de voor- en nadelen?

Lees meer
 

Komt u ook naar onze kennissessie "Bedrijfsoverdracht" op 12 juli?

donderdag 07 juni 2018

Grote overnamegolf onder MKB ondernemers. 47% van de ondernemers staat open voor verkoop van de eigen onderneming bij een goed bod.

Lees meer
 

AVG: 'Kleine ondernemer of organisatie niet meteen beboet'

woensdag 06 juni 2018

Op 25 mei 2018 gaat de nieuwe privacywet, de AVG, in. Kleine ondernemers en organisaties hoeven niet bang te zijn dat ze direct beboet worden als ze nog niet volledig voldoen aan de wet.

Lees meer
 

Sterke omzetontwikkeling voor het mkb, winstgroei neemt af

dinsdag 05 juni 2018

De omzetgroei in het Nederlandse midden- en kleinbedrijf is in 2017 opnieuw versneld. Gemiddeld steeg de omzet met 8%, versus 7,4% een jaar eerder. De winstgroei nam juist af, van ruim 20% naar 15,5%.

Lees meer
 

Bedrijven zullen bij het invullen van hun financiële vacatures regelmatig te maken krijgen met een kandidatentekort. Blog van Edwin

dinsdag 05 juni 2018

De trends op de financiële arbeidsmarkt.

Lees meer
 

Loopfiets invaliden en mindervaliden tegen 6% btw

maandag 04 juni 2018

De Belastingdienst heeft bekend gemaakt dat loopfietsen belast zijn met het lage btw-tarief van 6%. Voorwaarde is wel dat de loopfiets is bestemd voor invaliden en mindervaliden.

Lees meer
 

Advieswijzer Ondernemen in een keten 2018

zaterdag 02 juni 2018

Beperk uw aansprakelijkheid! Besteedt u wel eens (een deel van) aangenomen werk uit aan een ander bedrijf? Dan wordt u aangemerkt als aannemer en kunt u aansprakelijk zijn voor de niet-betaalde loonheffingen van uw onderaannemers.

Lees meer