Let op: Deze maand afrekening WKR!

woensdag 21 februari 2018

Heeft u het afgelopen jaar de vrije ruimte binnen de werkkostenregeling (WKR) overschreden, dan bent u nog een eindheffing verschuldigd van 80% over deze overschrijding.

Lees meer
 

Advieswijzer Auto en fiscus 2018

dinsdag 20 februari 2018

Fiscaal vriendelijk rijden wordt steeds lastiger nu de laatste jaren de autobelastingen zijn aangescherpt. Het kan nog wel, maar de voordelen zijn voor een steeds kleinere groep beschikbaar. In deze advieswijzer een blik op de fiscale toekomst van de auto.

Lees meer
 

Advieswijzer Kantoor aan huis 2018

maandag 19 februari 2018

Het lijkt aantrekkelijk: wonen en werken in één pand. Maar een kantoor aan huis is lang niet altijd ook fiscaal aantrekkelijk. Er gelden heel wat regels. Zo is er onder meer een verschil in de behandeling van een kwalificerende en een niet-kwalificerende werkruimte

Lees meer
 

Advieswijzer Pensioen in eigen beheer afgeschaft: Welke keuze maakt u?

zaterdag 17 februari 2018

Sinds 1 juli 2017 kunt u geen pensioen meer opbouwen in uw eigen bv. Het pensioen in eigen beheer is afgeschaft. Maar wat te doen met uw bestaande pensioenvoorziening in eigen beheer?

Lees meer
 

Meer hypotheekrenteaftrek ondanks eigenwoningverleden partner

vrijdag 16 februari 2018

Partners die gezamenlijk een nieuwe woning kopen, mogen hun eigenwoningverleden bij helfte verdelen. De staatssecretaris van Financiën heeft dit onlangs goedgekeurd.

Lees meer
 

Advieswijzer Einde pensioen in eigen beheer: kiezen voor omzetting in een oudedagsverplichting

donderdag 15 februari 2018

In deze advieswijzer leest u meer over de keuze om het pensioen in eigen beheer om te zetten in een oudedagsverplichting.

Lees meer
 

Hogere btw-aftrek door zonnepanelen op woongedeelte boerderij

woensdag 14 februari 2018

Als u zonnepanelen op het dak van uw boerderij plaatst en deze tot het zakelijk vermogen rekent, krijgt u de btw op de zonnepanelen terug. Maar door het plaatsen van de panelen wordt in die situatie ook het deel van uw pand groter dat u zakelijk gebruikt.

Lees meer
 

E-book: Fiscale cijfers 2018

dinsdag 13 februari 2018

In de loop van het jaar zal dit boekje u zeker van pas komen. Wat heeft u eraan?

Lees meer
 

Advieswijzer Einde pensioen in eigen beheer: kiezen voor afkoop 2018

dinsdag 13 februari 2018

Nu het doek is gevallen voor het opbouwen van pensioen in eigen beheer, moet u gaan kiezen wat u met uw reeds in eigen beheer opgebouwde pensioen wilt gaan doen: afkopen, omzetten of de pensioenaanspraak ongewijzigd laten.

Lees meer
 

Zonder redelijkheid geen gebruikelijkheid in de wkr

zaterdag 10 februari 2018

De Belastingdienst ziet het als eindheffingsloon aanwijzen van vergoedingen en verstrekkingen van maximaal € 2.400 per persoon per jaar als gebruikelijk. Dan moet het aanwijzen wel redelijk zijn. Maar wat beschouwt de Belastingdienst als niet redelijk?

Lees meer
 

Advieswijzer: Eigen woning in 2018

vrijdag 09 februari 2018

Voor de eigen woning gelden stringente fiscale regels. Een lening voor de eigen woning moet bijvoorbeeld aan aflossingseisen voldoen om voor renteaftrek in aanmerking te komen.

Lees meer
 

Jeugd-LIV: nieuwe tegemoetkoming bij jonge minimumloners

donderdag 08 februari 2018

Het jeugd-LIV is een nieuwe, jaarlijkse tegemoetkoming voor werkgevers in verband met de verhoging van het minimumjeugdloon. Dat betekent extra loonkosten voor werkgevers.

Lees meer
 

Ben jij de ervaren salarisadministrateur waar wij naar op zoek zijn?

donderdag 08 februari 2018

Syncount is niet op zoek naar mensen die een baan willen. Wij zijn op zoek naar collega’s die voor enthousiaste en tevreden klanten gaan. Heb jij daarnaast een passie voor cijfers en automatisering? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Lees meer
 

Vastgoed: beleggings- of ondernemingsvermogen?

woensdag 07 februari 2018

Veel familiebedrijven in Nederland bezitten vastgoed. Dan gaat het om vastgoed voor het eigen familiebedrijf, en vaak ook om vastgoed dat 'ter belegging' wordt aangehouden.

Lees meer
 

Handige rekenhulp Loonbelastingtabellen 2018

dinsdag 06 februari 2018

Verzorgt u zelf de loonadministratie en is deze niet geautomatiseerd? Met de online rekenhulp Loonbelastingtabellen 2018 van de Belastingdienst vindt u precies de juiste tabel om te bepalen hoeveel loonbelasting/premie volksverzekeringen u moet inhouden.

Lees meer
 

Advieswijzer Werkkostenregeling 2018: de hoofdpunten op een rij

maandag 05 februari 2018

In februari vindt de afrekening van de werkkostenregeling (WKR) voor 2017 plaats. De werkkostenregeling blijft voor velen nog lastige materie. Daarom in deze advieswijzer een overzicht van de hoofdlijnen.

Lees meer
 

Geen bijtelling voor bestelauto zonder rittenadministratie, kan dat?

zaterdag 03 februari 2018

Als u geen bijtelling voor uw auto van de zaak wilt, bent u in principe verplicht een rittenadministratie bij te houden. Dit betekent nogal eens administratieve rompslomp. Heeft u een bestelauto?

Lees meer
 

Manon schreef het meest gelezen blog van 2017!

vrijdag 02 februari 2018

Met maar liefst 389 lezers schreef Manon in 2017 het meest gelezen blog.

Lees meer
 

Ook bitcoin is belast in Box 3

donderdag 01 februari 2018

Speculeren met bitcoins is razend populair. Ondanks het feit dat de koers bijna dagelijks enorm varieert, schaffen velen de virtuele munt aan. U dient deze bij de aangifte wel te vermelden in box 3.

Lees meer
 

Top 5 Wijzigingen voor de werkgever

woensdag 31 januari 2018

Vanaf 1 januari 2018 is er voor u als werkgever weer het nodige veranderd. Hier vindt u de vijf belangrijkste wijzigingen op een rij.

Lees meer