Vacature controleleider

vrijdag 15 december 2017

Vanwege groei van onze klantportefeuille zijn wij op zoek naar een controleleider. Kreston Syncount Audit B.V. is een ambitieuze vennootschap van accountants die wettelijke controles en overige Assurance opdrachten uitvoert.

Lees meer
 

Niet langer verplicht fiscaal partnerschap voor pleegkind

donderdag 14 december 2017

Pleegkinderen en hun verzorgende ouders hoeven voortaan niet meer bang te zijn dat de Belastingdienst hen ziet als fiscale partners voor de toeslagen en de inkomstenbelasting.

Lees meer
 

Advieswijzer: Zakendoen met uw eigen bv in 2017

woensdag 13 december 2017

Als directeur-grootaandeelhouder bent u in de unieke positie om zaken te doen met uw eigen bv. Partijen moeten dan wel zakelijk met elkaar omgaan en afspraken moeten goed zijn vastgelegd. Wie de regels in acht neemt, kan aantrekkelijk zakendoen met zijn eigen bv.

Lees meer
 

Vacature telefoniste / receptioniste (40 uur)

dinsdag 12 december 2017

Wij zijn ter uitbreiding van ons team op zoek naar een enthousiaste en gemotiveerde telefoniste / receptioniste die het leuk vindt om in een enthousiast team te werken, bereid is de handen uit de mouwen te steken én die stevig in haar schoenen staat.

Lees meer
 

Waarom blijft er zo ‘weinig’ over van mijn eindejaarsbonus?

maandag 11 december 2017

Aan het einde van het jaar keert mijn werkgever aan mij een bonus uit van € 15.000. Op deze bonus wordt 55,6% belasting ingehouden. Hoe kan dat? Het hoogste belastingtarief is toch 52%?

Lees meer
 

Extra wijzigingen Belastingplan 2018

zaterdag 09 december 2017

Het Belastingplan 2018 is door de Tweede Kamer akkoord bevonden. Naast de afschaffing van de zogenaamde Wet ‘Hillen’ en de overgangsregeling bij de afschaffing van de btw-landbouwregeling, is op nog een aantal punten wijzigingen aangebracht.

Lees meer
 

Overgangsregeling bij beëindiging btw-landbouwregeling

vrijdag 08 december 2017

Per 1 januari 2018 wordt de btw-landbouwregeling afgeschaft. Bent u agrarisch ondernemer (veehouder, tuinbouwer of bosbouwer) dan moet u vanaf dat moment btw berekenen over uw leveringen en diensten, voor zover u dat nu nog niet doet.

Lees meer
 

Hoeveel beroepspraktijkvorming is vereist voor fiscale afdrachtvermindering?

donderdag 07 december 2017

De Wet Afdrachtvermindering Onderwijs bestaat niet meer, maar er worden nog wel talloze procedures over gevoerd. Daarbij staat vaak centraal hoeveel beroepspraktijkvorming (BPV) er moet zijn gevolgd.

Lees meer
 

Kleine pensioenen mogen automatisch samengevoegd

woensdag 06 december 2017

De Tweede Kamer is op dinsdag 21 november 2017 akkoord gegaan met het wetsvoorstel Waardeoverdracht klein pensioen. Als ook de Eerste Kamer straks instemt, kunnen pensioenuitvoerders kleine pensioenen vanaf 2019 automatisch aan elkaar overdragen.

Lees meer
 

Ook uitkering voor werkende partner in uw bedrijf?

dinsdag 05 december 2017

De rechter heeft vorig jaar beslist dat een werknemer recht kan hebben op een uitkering bij bijvoorbeeld ontslag of ziekte, als de werknemer in dienst is bij iemand waarmee deze ook een affectieve relatie heeft. Waar hangt dit dan vanaf?

Lees meer
 

De liefde in cijfers. Blog van Martine Bakker

maandag 04 december 2017

Na de feestdagen samen de jaarlijkse verrekening opmaken?!

Lees meer
 

Wetswijziging WML voor de logistieke sector

zaterdag 02 december 2017

Vanaf 1 januari 2018 wijzigt de Wet minimumloon en minimumvakantiebijslag (WML). Vanaf dat moment is het verplicht om over gewerkte overuren ook minimaal het WML te betalen. Wat verandert er voor werkgevers in de logistiek sector?

Lees meer
 

Waarschuwing! Valse telefoontjes over belastingschuld

vrijdag 01 december 2017

De Belastingdienst waarschuwt voor valse telefoontjes over het betalen van een belastingschuld. Daarbij doet iemand zich voor als medewerker van de Belastingdienst. In zo'n telefoongesprek wordt vaak gezegd dat u meteen geld moet overmaken.

Lees meer
 

Pfff…..beoordelingsgesprekken…; Blog van Robert Slootweg

donderdag 30 november 2017

November, december. Drukke laatste maanden van het jaar. Sorry, geen tijd. Druk druk druk. Ik pas me aan.

Lees meer
 

Winstwaarschuwing' voor mkb-ondernemers

woensdag 29 november 2017

De huidige groei van het midden- en kleinbedrijf (mkb) dreigt stil te vallen door toenemende krapte op de arbeidsmarkt en achterblijvende productiviteit.

Lees meer
 

Sint schenkt belastingvrije banketstaaf

dinsdag 28 november 2017

De Sint is weer in ons land. Wilt u ook dit jaar uw werknemers verrassen met een banketstaaf of een chocoladeletter, dan kan dat belastingvrij.

Lees meer
 

Echtscheiding en onderneming. Blog van Dirk Beck

maandag 27 november 2017

Echtscheiding; Dit komt in Nederland in ongeveer 40 % van de huwelijken voor. De beëindigde samenlevingscontracten zijn hierbij niet meegeteld.

Lees meer
 

Tweede kennissessie "De Spaar-B.V." groot succes!

zaterdag 25 november 2017

Op dinsdag 21 november werd, vanwege enorm animo voor de kennissessie op 8 november, een tweede kennissessie gehouden met als onderwerp "De Spaar-B.V."

Lees meer
 

Onbelaste bonus voor de dga

vrijdag 24 november 2017

Als dga bent u voor de fiscus gewoon een werknemer. Met alle bijbehorende voordelen, zoals de werkkostenregeling. Hoe kunt u daar nu van profiteren?

Lees meer
 

Lagere WOZ-waarde bij investering huurder?

donderdag 23 november 2017

Bij de bepaling van de WOZ-waarde van een pand moet rekening worden gehouden met eventueel door de huurder gepleegde investeringen in het pand. Dit kan onder meer betekenen dat voor de waardebepaling niet kan worden uitgegaan van de afgesproken huur.

Lees meer