Weet u wat de no-riskpolis inhoudt?

donderdag 11 oktober 2018

Werkgevers blijken onvoldoende op de hoogte te zijn van het bestaan van de no-riskpolis. En als dit al wel zo is, of een sollicitant onder deze regeling valt. Dat blijkt uit een onderzoek naar de effectiviteit van de no-riskpolis.

Lees meer
 

Dga-taks 2022: max 500.000 onbelast lenen

woensdag 10 oktober 2018

Na 1 januari 2022 mag een dga nog maar € 500.000 onbelast lenen van zijn bv. Alle schuldvorderingen boven dit half miljoen worden vanaf die datum belast in box 2, dus als inkomen uit aanmerkelijk belang.

Lees meer
 

IN HERINNERING drs. Sander Koeleman RA

dinsdag 02 oktober 2018

Met grote ontsteltenis hebben wij afgelopen vrijdag 28 september kennis genomen van het plotselinge overlijden van onze zeer gewaardeerde partner en collega drs. Sander Koeleman RA.

Lees meer
 

Advieswijzer Verdien geld met innovatie in 2018

maandag 01 oktober 2018

Innovatie is het sleutelwoord voor de toekomst, want stilstand is achteruitgang. Niet voor niets stimuleert de overheid bedrijven die innoveren met allerlei stimulerings- en financieringsregelingen. Bent u benieuwd of innovatie ook voor uw onderneming loont?

Lees meer
 

Wkr-ruimte voor een bonus?

zaterdag 29 september 2018

Vergoedingen en verstrekkingen aan uw personeel, bijvoorbeeld een bonus, kunnen onbelast blijven als u gebruik maakt van de werkkostenregeling.

Lees meer
 

Arbeidsbeperkte werknemer houdt recht op minimumloon

vrijdag 28 september 2018

Het plan om mensen met een arbeidsbeperking minder te kunnen betalen dan het minimumloon, is van de baan. Doel van de maatregel was om ervoor te zorgen dat mensen met een handicap eerder aan de slag zouden kunnen.

Lees meer
 

Tegemoetkoming arbeidsongeschikten rechtstreeks naar werknemer

donderdag 27 september 2018

Dit jaar betaalt het UWV de tegemoetkoming arbeidsongeschikten rechtstreeks aan de werknemer. Uw salarisadministratie hoeft hierin dus niets meer te doen.

Lees meer
 

Prinsjesdag 2018: de belangrijkste plannen voor uw bedrijf

woensdag 26 september 2018

De Miljoenennota 2019 en het Belastingplan 2019 zijn gepresenteerd. Wij praten u graag bij.

Lees meer
 

Prinsjesdag: 'Vpb-tarief minder omlaag'

dinsdag 25 september 2018

De vennootschapsbelasting voor winsten boven de € 200.000 gaat minder hard omlaag. Het tarief daalt over drie jaar tijd stapsgewijs van 25 naar 22,25%, in plaats van de eerder aangekondigde 21%.

Lees meer
 

Vraag vóór 1 oktober btw uit EU terug

maandag 24 september 2018

Heeft u vorig jaar in de EU btw betaald op zakelijke uitgaven, vergeet deze dan niet tijdig terug te vragen. Dit kan in beginsel tot 1 oktober 2018. Bent u te laat, dan vist u waarschijnlijk achter het net.

Lees meer
 

Bereid u tijdig voor op de btw-verhoging

zaterdag 22 september 2018

Het lage btw-tarief wordt met ingang van volgend jaar verhoogd van 6% naar 9%. Dit heeft tal van gevolgen, waar u zich als ondernemer het beste tijdig op kunt voorbereiden. Denk aan het doorvoeren van eventuele prijsstijgingen en de aanpassing in uw administratie.

Lees meer
 

Advieswijzer Scholing en personeel 2018

vrijdag 21 september 2018

Heeft u personeel in dienst dat een opleiding volgt? Dan komt u mogelijk in aanmerking voor een subsidie praktijkleren. Deze subsidie is een tegemoetkoming voor de kosten die u moet maken om een leerling te begeleiden.

Lees meer
 

AVG: Wat legt u vast in een verwerkersovereenkomst?

donderdag 20 september 2018

Maakt u voor de verwerking van persoonsgegevens binnen uw bedrijf – bijvoorbeeld gegevens van klanten of medewerkers - gebruik van diensten van leveranciers die ook toegang hebben tot deze gegevens?

Lees meer
 

Verslag kennissessie "De levenscyclus van de ondernemer"

donderdag 20 september 2018

Op 11 september jl. vond alweer de 3de Kennissessie plaats van dit jaar met als onderwerp: ‘De levenscyclus van de ondernemer’. De kennissessie bestond uit drie onderdelen.

Lees meer
 

Advieswijzer Echtscheiding en uw bedrijf 2018

woensdag 19 september 2018

De bedrijfscontinuïteit staat voorop!

Lees meer
 

De studiekosten van uw kind op de zaak

dinsdag 18 september 2018

Studerende kinderen kosten een vermogen. Er is gelukkig in veel gevallen studiefinanciering mogelijk, al zorgt dat na afloop wel voor een studieschuld. Maar er is wellicht meer mogelijk voor u als ondernemer om uw kind tegemoet te komen in de studiekosten.

Lees meer
 

Minder belasting op sparen en beleggen!?

maandag 17 september 2018

Particulieren hoeven volgend jaar minder belasting te betalen over hun spaargeld in box 3. Dit meldt dagblad De Telegraaf. Volgens de krant wordt deze maatregel met Prinsjesdag bekend gemaakt.

Lees meer
 

Bedrijfsbezoek Belastingdienst over werkbaarheid modelovereenkomst

zaterdag 15 september 2018

De Belastingdienst gaat de komende maanden via bedrijfsbezoeken, het Toezichtsplan Arbeidsrelaties, na of en hoe de Wet Deregulering Beoordeling Arbeidsrelaties (DBA) in de praktijk werkt. Waar nodig wordt corrigerend opgetreden.

Lees meer
 

Aansprakelijkheid bestuurder cv bij belastingschuld

vrijdag 14 september 2018

Als een bv belastingschulden heeft en deze niet meer kan betalen, is het van belang dat bestuurders tijdig deze betalingsonmacht melden. Ze kunnen daardoor hun aansprakelijkheid mogelijk beperken.

Lees meer
 

Overdrachtsbelasting bij verbouw kantoor tot studentenhuis

donderdag 13 september 2018

Als een kantoor verbouwd wordt tot één of meer woningen, is het de vraag hoeveel overdrachtsbelasting er verschuldigd is. Is de kantoorfunctie bepalend, of de woonfunctie? Het antwoord maakt 4% verschil in te betalen overdrachtsbelasting.

Lees meer