Wettelijke vakantiedagen 2016 vervallen per 1 juli

donderdag 22 juni 2017

Heeft uw personeel nog wettelijke vakantiedagen staan van 2016? Dan moeten zij deze vóór 1 juli 2017 opnemen. Gebeurt dit niet, dan komen ze te vervallen. Afkoop van deze dagen is niet mogelijk, tenzij het dienstverband wordt beëindigd.

Lees meer
 

Medische zorg maakt in 2016 financiële verbeterslag

donderdag 22 juni 2017

De medische zorg zag in 2016 zowel de omzet- als de winstgroei versnellen. De omzetgroei was met ruim 6 procent verdubbeld ten opzichte van 2015. Absoluut gezien bleef de branche daarmee wat achter bij het landelijk gemiddelde van 7,4 procent, maar de versnelling van de groei was duidelijk sterker. Ondanks een bovengemiddelde stijging van de personeelskosten trok de winstgroei in de medische zorg aan tot bijna 9 procent, in 2015 was dit nog bijna 3 procent. In het mkb nam de winstgroei per saldo juist af. Al met al heeft de medische zorg dus een bovengemiddeld jaar gedraaid.

Lees meer
 

Wijziging Arbowet

dinsdag 20 juni 2017

Als u nu denkt; dit geldt niet voor mij, moeten wij u teleurstellen. De Arbowet is op elke werkgever van toepassing.

Lees meer
 

Gebruikt u wel de juiste aanmaningstekst?

dinsdag 13 juni 2017

Zo niet, dan is een consument-klant geen buitengerechtelijke incassokosten verschuldigd.

Lees meer
 

Uw personeel werkt regelmatig thuis. Wat mag u onbelast vergoeden?

dinsdag 06 juni 2017

In veel bedrijven werken werknemers regelmatig vanuit huis. Om thuis te kunnen werken zijn vaak bepaalde faciliteiten nodig als een mobiele telefoon en laptop. Kunt u als werkgever hiervoor een onbelaste vergoeding geven of niet?

Lees meer
 

Praktische gids voor veiligheid en gezondheid op het werk

dinsdag 06 juni 2017

Goede gezondheids-en veiligheidsmaatregelen op de werkplek zijn logisch, maar hoe kunt u dit waarborgen? De Europese Commissie heeft een praktische gids uitgebracht voor werkgevers met concrete tips voor een geslaagde aanpak van veiligheid en gezondheid op het werk.

Lees meer
 

Syncount Special Ontslagrecht 2017

vrijdag 02 juni 2017

Wij presenteren u hierbij onze special Ontslagrecht 2017 . Wij geven u een update van wijzigingen op het gebied van ontslagrecht. Een handig naslagwerk met alle geldende wetgeving op een rij.

Lees meer
 

Stapt u als ondernemer na 1 januari 2018 in het huwelijksbootje?

dinsdag 30 mei 2017

Let op de veranderingen in het nieuwe huwelijksvermogensrecht. Je trouwt straks niet meer automatisch in algehele gemeenschap van goederen. Door een wetswijziging betreffende de beperking gemeenschap die per 1 januari 2018 in werking treedt en alleen geldt voor huwelijken die gesloten worden na die datum. Wat gaat er veranderen en wat betekent dit voor u als ondernemer?

Lees meer
 

Vacature Administrateur

dinsdag 30 mei 2017

Syncount is een ambitieuze vennootschap van Accountants en Belastingadviseurs. Het team bestaat uit ruim veertig mensen: Hooggekwalificeerde adviseurs en medewerkers die hun vakmanschap combineren met een grote mate van klantgerichtheid.

Lees meer
 

Liquiditeitsprobleem vanwege uitbetaling vakantiegeld?

dinsdag 16 mei 2017

In mei of juni wordt traditioneel het vakantiegeld aan werknemers uitbetaald. Dit betekent een extra beslag op de liquiditeit van uw onderneming. Kunt u hierdoor uw belastingen tijdelijk niet betalen? Vraag dan kort telefonisch uitstel van betaling aan.

Lees meer
 

Langer kraamverlof partners voorlopig van de baan

dinsdag 16 mei 2017

Eind 2016 is een wetsvoorstel bij de Tweede Kamer ingediend dat de uitbreiding van kraamverlof voor partners uitbreid van 2 naar 5 dagen. Nu de nieuwe Tweede Kamer is geïnstalleerd, lijkt dit langere kraamverlof echter voorlopig van de baan.

Lees meer
 

Is uw pensioen / oude dag goed geregeld?

vrijdag 12 mei 2017

Als ondernemer is het raadzaam om zelf voor een aanvullend pensioen te zorgen naast de AOW (als die t.z.t. niet is afgeschaft). Dit in tegenstelling tot iemand die in loondienst is en via een pensioenfonds een aanvullend pensioen opbouwt.

Lees meer
 

Personeelsdossier

dinsdag 09 mei 2017

Het klinkt misschien als een eindeloze klus, maar dat valt best mee! Als u er maar een goed systeem voor hebt en het gewoon doet.

Lees meer
 

Uitjes personeelsvereniging onbelast?

donderdag 04 mei 2017

Binnen uw onderneming is een personeelsvereniging actief die regelmatig uitjes organiseert. Uw werknemers dragen maandelijks een bedrag bij, maar ook u als werkgever doet regelmatig een duit in de kas van de personeelsvereniging. Het antwoord op de vraag of dit alles onbelast kan, is afhankelijk van een aantal factoren.

Lees meer
 

Einde in zicht massaal bezwaar btw privégebruik auto

vrijdag 28 april 2017

De Hoge Raad heeft op vrijdag 21 april 2017 uitspraak gedaan in vier proefprocedures over de btw-heffing voor het privégebruik van de auto van de zaak. De Belastingdienst bestudeert op dit moment de uitkomst.

Lees meer
 

Toch toeslagen bij gezamenlijke huur?

vrijdag 28 april 2017

Als u met meerdere personen in één woning woont, bestaat de kans dat u geen recht heeft op toeslagen. Het inkomen van een willekeurige derde kan dan roet in het eten gooien. De rechter heeft deze situatie onlangs teruggedraaid.

Lees meer
 

Introductie nieuwe medewerker

vrijdag 21 april 2017

De sollicitatiegesprekken zijn achter de rug, De arbeidsovereenkomst is getekend. De nieuwe medewerker kan aan de slag! Het wordt vaak vergeten, maar ook de inwerkperiode is een hele belangrijke fase voor de binding van een nieuwe medewerker met het bedrijf.

Lees meer
 

Secretaressedag

donderdag 20 april 2017

Secretaressedag, een Amerikaans idee dat op 20 april 1989 in Nederland is geïntroduceerd. Op deze dag, die jaarlijks ‘gevierd’ wordt op de derde donderdag van april, worden de secretaresses in het zonnetje gezet en wordt er stil gestaan bij haar toegevoegde waarde

Lees meer
 

Extra fiscaal voordeel mogelijk in 2017 voor oudere sollicitant

dinsdag 18 april 2017

Om meerdere redenen kan het voor uw bedrijf interessant zijn om oudere werknemers in dienst te nemen. Naast levens- en werkervaring die zij meebrengen, krijgt u in sommige situaties een flinke tegemoetkoming in de loonkosten.

Lees meer
 

Extern verzekerd pensioendeel dga terughalen? Tot 1 juli 2017

dinsdag 11 april 2017

Heeft u naast een pensioen in eigen beheer ook nog een deel van uw pensioen extern verzekerd, dan mag u dit deel, indien gewenst, terughalen naar eigen beheer. De deadline voor het terughaalverzoek ligt op 30 juni 2017. Het moet dan wel gaan om een verzoek zonder verdere sturing.

Lees meer