Minimumloon iets omhoog per 1 januari 2018

zaterdag 21 oktober 2017

De brutobedragen van het wettelijk minimumloon en het minimumjeugdloon per 1 januari 2018 zijn bekend. Deze bedragen worden halfjaarlijks aangepast. Er is een lichte stijging ten opzichte van 1 juli 2017.

Lees meer
 

Alsnog compensatie voor vrouwelijke zelfstandige met kind

vrijdag 20 oktober 2017

Bent u zelfstandige en tussen 7 mei 2005 en 4 juni 2008 bevallen, dan heeft u recht op een compensatie van ongeveer € 5.600. Naar schatting komen 20.000 vrouwelijke zelfstandigen in aanmerking voor de compensatieregeling.

Lees meer
 

Nieuw kabinet draait schijfverlenging VPB terug

donderdag 19 oktober 2017

Het nieuwe kabinet zet in het regeerakkoord alvast een streep door de al definitieve schijfverlenging van de komende jaren in de vennootschapsbelasting. Daarvoor in de plaats komt een tariefsverlaging.

Lees meer
 

Transitievergoeding bij ontslag per 2018 omhoog

dinsdag 17 oktober 2017

Het maximale bedrag dat u verschuldigd bent wanneer u een werknemer na twee jaar ontslaat, gaat per 1 januari 2018 omhoog van € 77.000 naar € 79.000. Ook heeft het nieuwe kabinet aangekondigd deze transitievergoeding op verschillende punten te willen veranderen.

Lees meer
 

Wet DBA gaat op de schop!

maandag 16 oktober 2017

Het nieuwe kabinet wil af van de Wet DBA. Deze in 2016 ingevoerde wet ter vervanging van de VAR (Verklaring arbeidsrelatie) zorgt voor teveel onzekerheid en onrust onder zzp'ers en hun opdrachtgevers.

Lees meer
 

Lees nu onze special "Regeerakkoord 2017"

zaterdag 14 oktober 2017

Ambitieus en evenwichtig. Gericht op groei en vooruitgang.

Lees meer
 

Uitnodiging kennissessie 8 november: "De Spaar-B.V."

vrijdag 13 oktober 2017

Graag nodigen wij u uit voor onze kennissessie op woensdag 8 november over: ‘De Spaar-B.V.’ Voorkom dat de fiscus uw spaargeld opeet !!

Lees meer
 

Top 5 belangrijkste wijzigingen regeerakkoord

donderdag 12 oktober 2017

De partijen VVD, CDA, D66 en ChristenUnie hebben 10 oktober hun plannen gepresenteerd voor de komende kabinetsperiode.

Lees meer
 

Oprenting oudedagsverplichting dga. Hoe werkt dat?

woensdag 11 oktober 2017

Heeft u ervoor gekozen om uw pensioen in eigen beheer om te zetten in een oudedagsverplichting, dan moet deze verplichting jaarlijks met een marktrente worden opgerent. Hoe die oprenting nu precies werkt, heeft de Belastingdienst onlangs verduidelijkt.

Lees meer
 

Nieuwe plannen aankomend kabinet: Een update

dinsdag 10 oktober 2017

Nog voor het einde van oktober wordt er zéér waarschijnlijk een nieuwe kabinet aangesteld. De onderhandelingen tussen de beoogde regeringspartijen (VVD, CDA, D66 en ChristenUnie) zijn nagenoeg afgerond. Enkele wensen van het nieuwe kabinet liggen al op straat.

Lees meer
 

Advieswijzer vakantiewoning en fiscus 2017

maandag 09 oktober 2017

Als u nadenkt over de aankoop van een vakantiewoning in Nederland, is het verstandig u eerst te laten informeren over de fiscale gevolgen die aan de aankoop en het gebruik van de vakantiewoning verbonden zijn.

Lees meer
 

Langere termijn ziekteaangifte eigenrisicodragers

donderdag 05 oktober 2017

De termijnen voor het doen van ziekteaangifte en herstelmeldingen aan het UWV door werkgevers die eigenrisicodrager zijn voor de Ziektewet, worden verruimd.

Lees meer
 

Ondernemer duurder uit dan werknemer bij opbouw lijfrente

woensdag 04 oktober 2017

Zelfstandige ondernemers zorgen vaak voor een oudedagsvoorziening in de vorm van een lijfrente. De te betalen premie vermindert niet de verschuldigde premie voor de Zorgverzekeringswet (Zvw). Ze zijn daardoor slechter af dan werknemers.

Lees meer
 

Zonder btw een cursus geven?

dinsdag 03 oktober 2017

Heeft u een onderneming die regelmatig trainingen, opleidingen en/of cursussen verzorgt? Mogelijk kunnen uw klanten de btw die u hiervoor in rekening brengt niet kunnen aftrekken.

Lees meer
 

Samenwerken: wel of niet recht op fiscale voordelen?

maandag 02 oktober 2017

Als echtgenoten samen in een vof of maatschap een bedrijf uitoefenen, kunnen ze in beginsel ook allebei recht hebben op ondernemersfaciliteiten, zoals de zelfstandigenaftrek. Een dergelijke samenwerking moet dan wel 'gebruikelijk' zijn.

Lees meer
 

Geen huurtoeslag voor recreatiewoning

zaterdag 30 september 2017

Doordat vorig jaar de wet inzake de huurtoeslag is gewijzigd, hebben bewoners van een recreatiewoning geen recht meer op huurtoeslag. Dit kan, afhankelijk van het inkomen, duizenden euro's per jaar verschil maken.

Lees meer
 

Verslag kennissessie "Uw medewerker: Uit beeld of inzicht'

vrijdag 29 september 2017

Op 26 september 2017 vond de derde kennissessie van dit jaar plaats bij Syncount Accountants. Aan deze kennissessie namen ruim 25 deelnemers deel die geïnteresseerd waren in het HR onderwerp: ‘Uw medewerker: Uit beeld of inzicht’

Lees meer
 

Uitnodiging kennissessie "Stichtingsbesturen en hun verantwoordelijkheden"

donderdag 28 september 2017

Stichtingsbesturen hebben het heden ten dage niet eenvoudig. De mogelijkheden om inkomsten te vergaren worden beperkter en van de rentevergoeding over het eigen vermogen is niet veel meer over. Geen eenvoudige taak die je er even bij doet.

Lees meer
 

Kom in actie bij minimaal 1 jaar lang nihilaangiften btw

woensdag 27 september 2017

Heeft u minimaal één jaar lang geen btw aan de Belastingdienst afgedragen of in aftrek gebracht, dan ontvangt u binnenkort een brief.

Lees meer
 

Voorkom dat uw spaargeld opgegeten wordt!

vrijdag 22 september 2017

In box 3 betaalt u over uw spaargeld meer belasting dan de rente die u op de bankrekening ontvangt. Rekening houdend met alle kosten, is een Spaar-B.V. voordeliger dan box 3. Vorig jaar hebben we er een blog over geschreven; dat doen we dit jaar wéér.

Lees meer