Wanneer bent u als verpleegkundige ondernemer?

woensdag 16 augustus 2017

Als u als verpleegkundige werkzaam bent en aan particulieren zorg verleent, kunt u als ondernemer aangemerkt worden. Van belang is dan dat u voldoende ondernemersrisico loopt. Welke feiten spelen dan een rol?

Lees meer
 

Geen laag btw-tarief voor parkeren bij pretpark

maandag 14 augustus 2017

Ook deze vakantie zullen pretparken weer volop bezoekers trekken. Op het parkeren bij deze parken moet het hoge btw-tarief van 21% toegepast worden, aldus de rechter.

Lees meer
 

Controleer de factuur van uw leverancier

woensdag 09 augustus 2017

Een factuur moet volgens de wet aan verschillende eisen voldoen. Voldoet een inkoopfactuur niet aan deze eisen, dan loopt u het risico dat de Belastingdienst uw aftrek weigert. Controleer daarom of de factuur aan de eisen voldoet.

Lees meer
 

Nieuwe campagne bouwsector moet jong personeel aantrekken

maandag 07 augustus 2017

De bouw staat te springen om jonge vakmensen. “De komende vijf jaar willen we graag dat 40.000 jongeren kiezen voor de bouw”, zegt Maxime Verhagen, voorzitter van Bouwend Nederland. “De vooruitzichten zijn uitstekend: de economie draait op volle toeren. Er is een groeiende vraag naar woonruimte, terwijl er veel gebouwd en gerenoveerd wordt aan schoolgebouwen, zorgvastgoed en infrastructuur, in alle soorten en maten.”

Lees meer
 

Naar je geld kunnen fluiten?

woensdag 02 augustus 2017

Komt het bekend voor… u heeft uw opdracht netjes afgerond of uw producten geleverd maar de betaling blijft uit? Omdat u het druk heeft met uw dagelijkse bedrijfsvoering komt het er niet van om er kort op te zitten. Voor je het weet heb je een hoge debiteurenstand op de balans staan.

Lees meer
 

Stel uw btw-afdracht uit door slim te factureren

maandag 31 juli 2017

Door slim uw facturering te plannen, kunt u de afdracht van btw drie maanden uitstellen. De btw op een factuur van 30 juni bestemd voor een ondernemer, moet u namelijk uiterlijk 31 juli al afdragen. Doet u één keer per kwartaal btw-aangifte en factureert u op 1 juli, dan hoeft u de btw pas uiterlijk 31 oktober af te dragen. Een dag later factureren, levert dus drie maanden uitstel van betaling op. Wilt u gebruik maken van deze mogelijkheid, houd dan wel rekening met een aantal zaken.

Lees meer
 

Glaslookpanelen aan zijkant bestelauto toegestaan

woensdag 26 juli 2017

De Belastingdienst heeft bekend gemaakt dat aan de buitenkant van de laadruimte van een bestelauto glaslookpanelen, ook wel blinderingspanelen genoemd, mogen worden gemonteerd die van echt glas zijn gemaakt. De blinderingspanelen moeten wel zijn voorzien van een zogenoemd E-keurmerk.

Lees meer
 

Wat mag u zonder problemen en btw-vrij meenemen op vakantie?

maandag 24 juli 2017

De vakantie komt eraan en dus is het van belang te weten wat u zonder problemen en btw-vrij mag meenemen. Daarbij maakt het nogal wat verschil of u binnen of buiten de EU reist.

Lees meer
 

Tijdelijke contracten voor extra zomerpersoneel

vrijdag 21 juli 2017

Tijdens topdrukte in sectoren als de agrarische en horecasector maken werkgevers veel gebruik van tijdelijk personeel. Voor dit personeel gelden andere voorwaarden.

Lees meer
 

Roeien met de riemen die je hebt!

donderdag 20 juli 2017

Voor het roeien gebruik je riemen (geen peddels of roeispanen!). Ze zijn niet alleen onmisbaar voor de voortbeweging, maar ook voor de balans. Zeker in een Skiff kun je zonder riemen niet eens in de boot zitten.

Lees meer
 

Luidt u met een bedrijfsborrel de vakantie in?

dinsdag 18 juli 2017

De vakantie komt eraan en dat is voor veel bedrijven een reden eens wat extra te doen voor het personeel. Bijvoorbeeld in de vorm van een bedrijfsborrel. Wat is er fiscaal mogelijk?

Lees meer
 

Btw-wetgeving op vouchers verandert 1 januari 2019

dinsdag 18 juli 2017

De btw-wetgeving inzake vouchers, zoals cadeaubonnen, wordt per 2019 aangepast. Dit vanwege een Europese richtlijn, die erop gericht is dubbele heffing van btw of het achterwege blijven van btw-heffing, te voorkomen.

Lees meer
 

Monumentenaftrek blijft in stand tot 2019

vrijdag 14 juli 2017

Wederom goed nieuws voor particuliere eigenaren van monumentenpanden. De fiscale aftrek voor het onderhoud van monumentenpanden blijft ook in 2018 bestaan. Het plan om deze aftrekpost in de inkomstenbelasting te schrappen en te vervangen voor een subsidieregeling, is wederom uitgesteld. Ditmaal tot 1 januari 2019.

Lees meer
 

Voorkom dubbele bijtelling met speciale ‘Vakantieauto’

donderdag 13 juli 2017

Sommige leasemaatschappijen bieden als optie om te kiezen voor een vakantieauto. Hoe gaat dat in zijn werk en wat betekent dat voor de bijtelling? Voorkom dubbele bijtelling!

Lees meer
 

De zon gaat niet voor niets op; winst uit zonnestralen.

woensdag 12 juli 2017

De Nederlandse overheid heeft een hele toer aan het halen van de doelstellingen van het klimaatakkoord van Parijs. Ter vermindering van het gebruik van fossiele brandstoffen zet de overheid in op hernieuwbare energie, waaronder zonne-stroom. Een oproep om over te schakelen op hernieuwbare bronnen is echter niet voldoende.

Lees meer
 

Opbouwen van personeelsdossier

donderdag 06 juli 2017

Als u ontevreden bent over het functioneren van een werknemer, dan is het van belang tijdig actie te ondernemen. Daarmee kunt u, voordat de zaak uit de hand loopt, proberen de werknemer bij te sturen. Lukt dat niet, dan hebt u iets in handen waarmee u een beëindiging van het dienstverband kunt realiseren. Welke acties onderneemt u?

Lees meer
 

Verslag kennissessie 'Ondernemer in control'

dinsdag 04 juli 2017

Woensdag 21 juni vond het seminar ‘Ondernemer in control ‘plaats.

Lees meer
 

Vacature Senior Belastingadviseur

dinsdag 04 juli 2017

Syncount is een ambitieuze vennootschap van Accountants en Belastingadviseurs. Het team bestaat uit ruim veertig mensen: hooggekwalificeerde adviseurs en medewerkers die hun vakmanschap combineren met een grote mate van klantgerichtheid

Lees meer
 

Beoordelen en belonen

vrijdag 30 juni 2017

Wie zich verdiept in het onderwerp ‘beoordelen en belonen’ kan al snel de weg kwijtraken. De één promoot de successen van beoordelingsgesprekken met competentielijsten, een ander doet altijd alles SMART, een derde POP’t, maar wie graag meegaat in ‘het nieuwe’ gooit juist alles over boord: op naar het nieuwe belonen?!

Lees meer
 

Voortaan standaard sectorindeling voor uitzendbedrijf

donderdag 29 juni 2017

Uitzendbedrijven vallen voortaan standaard onder sectorcode 52. Een andere sectorindeling is voor nieuwe gevallen sinds 25 mei 2017 niet meer mogelijk. Voor bestaande uitzendbedrijven verandert er niets.

Lees meer