Secretaressedag

donderdag 20 apr 2017

Secretaressedag, een Amerikaans idee dat op 20 april 1989 in Nederland is geïntroduceerd. Op deze dag, die jaarlijks ‘gevierd’ wordt op de derde donderdag van april, worden de secretaresses in het zonnetje gezet en wordt er stil gestaan bij haar toegevoegde waarde

Is het commerciële onzin om speciaal één dag per jaar hier aandacht aan te besteden? Zijn ze niet het gehele jaar ontzettend belangrijk voor de organisatie en geldt dit niet voor alle medewerkers binnen het bedrijf?!

Uiteraard!

Kennis delen, kwaliteiten benutten, waardering en een goede werksfeer…. Belangrijke aspecten in de  organisatie waar je best even bij stil mag staan.

Over het stukje ‘goede werksfeer’ wil ik het toch graag even hebben...  Ik las namelijk recent over een  onderzoek  waarin werd aangetoond dat slechts 10 % van de 629 ondervraagden een goede werksfeer zou ‘inruilen’ voor een hoger salaris.

Het is belangrijk goed te blijven realiseren dat je dit met elkaar bereikt. Je bent één team, met één gezamenlijk doel. Iedere schakel is hierin belangrijk! Leer van elkaar, sta open voor elkaar.

In mijn eerder geschreven blog geef ik tips voor een goede werksfeer, en hoe u hier zelf ook aan kunt bijdragen. Een goede werksfeer zal de productiviteit verhogen.

En nu gaat deze secretaresse van haar bloemen genieten want commerciële onzin of niet, met een attentie voelt deze secretaresse zich in het bijzonder op secretaressedag gewaardeerd!

Melanie Kastelein

mailto:m.hendriks@syncount.nl

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  • Ruigrok NetPanel